Следвайте Гласове в ТелеграмПрез настоящата година, във връзка с усложнената международна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПрез настоящата година, във връзка с усложнената международна
Коментари Харесай

Тагарев: При нужда военното летище в Добрич може да се използва за цели, свързани със сигурността

Следвайте " Гласове " в Телеграм

През актуалната година, по отношение на усложнената интернационална конюнктура, с бившето военно летище в Добрич не се плануват разпоредителни дейности, с цел да може при нужда да бъде употребявано за цели, свързани с защитата и сигурността на страната. Това написа министърът на защитата Тодор Тагарев в отговор на въпрос на депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев.

Депутатът пита какви са стратегическите планове на Министерството на защитата (МО) във връзка с летището, плануват ли се избрани разпоредителни покупко-продажби с парцела на този стадий и какво е визията на ведомството във връзка с бъдещото осъществяване на обекта.

Бившето военно летище в Добрич е признато в ръководство на МО през 2002 година като освободена инфраструктура с отпаднала нужда за Българската войска. Състои се от няколко поземлени парцела, осведоми Тагарев.

Заради аргументите, посочени от Тагарев, парцелите, съставляващи летището, не са включени в план-графика на парцели, с отпаднала нужда за МО, планувани за реализиране на разпоредителни дейности за 2023 година

Според министъра на защитата динамичността на процесите в международен мащаб демонстрира, че политиката в региона на военната и освободената инфраструктура изисква стратегически метод, заради което и визията за летището ще се дефинира съгласно нуждата от провеждането на разнообразни политики, от ангажираността на България с проблемите на интернационалната сигурност и непоклатимост и с напъните на НАТО в тази тенденция.

През годините Община Добрич и Министерството на защитата са водили диалози летището да бъде предоставено на града, с цел да бъде построен интермодален терминал.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР